tiistai 7. huhtikuuta 2015

Voi itku näitä naamoja!

Kuva: Kaija Olin-Arvola:
Vaalitaistelua Siuntion asemalla
4.7.2015

Ei voi mitään, mutta kun minä vaalien alla ajelen maanteillä ja katson niitä naamoja, joita on ripustettu lyhtypylväisiin, liikennemerkkeihin, siltojen kaiteisiin ja pelloille paskarattaisiin, en voi tuntea mitään muuta kuin jonkinlaista sääliä ja surunsekaista myötähäpeää.

Tätäkö on politiikka?

Sitä että vaalien alla tullaan ulos turuille ja toreille telttoihin, jotka ihmiset kiertävät kaukaa. Eikö politiikan pitäisi näkyä myös vaalien välillä? Eikö poliitikkojen pitäisi olla halukkaita keskustelemaan äänestäjien kanssa muulloinkin kuin vaalien alla? Eikö politiikan pitäisi olla luonteva ja olennainen osa ihmisten elämää?

Mutta ei. Seuraavan kerran me kuulemme valituista, kun he ovat menneet naimisiin tai eronneet, sairastuneet syöpään tai masennukseen. Ketä nyt politiikka kiinnostaisi.

Nämä vaalien alla tapahtuvat spektaakkelit rikastuttavat vain mainostoimistoja ja mediaa. Kampanjat ovat luontoa turmelevaa ja liikenteen vaarantavaa pelleilyä.

Omasta kokemuksestani tiedän, miten haluttomia valitut ovat keskustelemaan äänestäjien eli kansalaisten kanssa. Puoluejuntat toimivat omissa ympyröissään ja päättävät asioista iltalypsyillä, joista kansalle ei saateta minkäänlaista tietoa.

Tähän pitäisi saada muutos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti