sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Vati päähän ja verikekkereihin

Sotilaallista solidaarisuutta peräänkuulutetaan. Kuva: Ylilauta
 
PARIISIN POMMI-ISKUJEN jälkeen on kiivaasti keskusteltu aina valtakunnan ylintä johtoa myöten EU:n turvatakuista, joihin Suomikin on sitoutunut. Epätietoisuutta tuntuu olevan siitä, miten pitkälle avunannossa voidaan mennä. Tämän hetken tilanne on, että Suomi ei voi näiden takuiden varjolla lähettää omia sotilaitaan taistelemaan vieraisiin maihin.

Tätä pidetään jotenkin kaksinaamaisena, koska Suomi ei tällaisen sopimuksen voimassa ollessa voisi odottaa apua, kun itse sitä tarvitsee.

Aiheeseen tympääntyneenä lähetin puolustusministeri Jussi Niinistölle eilen (18.11.) viestin:

Moro! Jussi Niinistö!
Pane itse vati päähäsi ja lähde tapettavaksi, kun niin mieli tekee. Minun lapsiani ei ole tehty tykinruuaksi.
Rauhaa!
Terveisin Kaija Olin-Arvola
Raasepori

Eilen illalla ministeri vastasi:

Kiitos palautteesta. Perustuslain mukaan jokainen on maanpuolustusvelvollinen.
Ystävällisesti tervehtien
Jussi Niinistö
Puolustusministeri

Näin ministeri siis näppärästi väisti varsinaisen kysymyksen suomipojan osallistumisesta maailman sotiin. Puolustusvelvollisuus on. Siitä ei ole epäilystäkään.  Minunkin isäni antoi kaikkensa.
Koska varsinainen vastaus jäi saamatta, jatkoin kysymystä seuraavaan tapaan:

Ole hyvä. Jos Suomi pysyy puolueettomana ja sotilaallisesti liittoutumattomana., se voi elää rauhassa niin kuin jo vuosikymmenet. Ihan turha lähteä kaivamaan verta nenästä globaalien imperialistien verikekkereihin, joiden ainoa tarkoitus on ryöstää maailman rikkaudet sen pienen vähemmistön hyväksi, joka nyt jo omistaa lähes kaiken. (10% maailman väestä omistaa 90%)

Parasta maanpuolustusta on kansalaisten hyvinvoinnista huolehtiminen. On sikamaista tuhlata resursseja tuhoon ja tappamiseen. Kai sinä tämän verran ymmärrät. Maailmassa on riittävästi sotia, joihin voit osallistua, jos verta janoat.
Maailma tarvitsee rauhaa.

Terveisin Kaija Olin-Arvola

P.S. Unohtui omat tittelini: ÄITI ja MUMMU

Ministerin vastaus oli lyhyt ja ytimekäs:

Nimenomaan rauhan takia tätä työtä teen. Sotaa en halua.
JN

Lähetin sitten vielä puolustusministerille viestin, jossa viittaan myös aseiden vientiin ja Niinistön tarkoitukseen uusia Suomen aseistusta miljardeilla euroilla:

Ei aseilla rauhaa rakenneta. Asekaupalla tuetaan vain bisnestä, jossa liikkuu yhtä paljon rahaa kuin huume- ja ihmiskaupassa ja epäilemättä ne ovat ainakin osittain yksiä ja samoja rahoja. Korruptio kukoistaa, niin kuin on nähty. Aseisiin pannuilla rahoilla olisi paljon parempaakin käyttöä.

Tietysti olen erittäin iloinen, jos olet rauhan asialla. Anna sen näkyä myös teoissasi.

Ystävällisesti
Kaija Olin-Arvola

Tietenkään minulle ei tullut yllätyksenä, että tänään (19.11.) Uudessa Suomessa kerrotaan seuraavaa:

”Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan sotilaallisen avun antamista ja pyytämistä koskevaa lakiesitystä on Suomessa kiirehditty ja se on tarkoitus saada eduskuntaan vuoden 2016 alussa.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti