perjantai 21. syyskuuta 2012

Tappajat palvovat puukättä
Tv-1:ltä tulee parhaillaan sarja, missä Trevor McDonaldin matkaa Välimeren maisemissa. Viimeksi hän vei katsojan tapaamaan Ranskassa muukalaislegioonan sotilaita. Ohjelmaa uusitaan parikin kertaa ja tämän lisäksi sitä voi katsoa myös netissä.

Haastattelussa kerrotaan, miten legioona kuuluu Ranskan armeijaan, vaikka siinä on sotilaita 179 maasta. Kaikilla heillä on väärä identitetti. Kaikkia yhdistää sota. Kuin itsestään selvänä asian ohjelmassa kerrottiin, miksi joillakin sotilaista on täysiparta. Ohjelman mukaan se johtuu siitä, että pyrkiessään laajentamaan Ranskan valtakuntaa Pohjois-Afrikkaan, siellä ei ollut vettä, jotta olisi voinut ajaa parran. Ei siis tullut vesi silmistä eikä vaahto suusta.

Kun eräältä sattumalta värväytyneeltä sotilaalta kysyttiin, miksi hän brittinä ei liittynyt Englannin armeijaan, hän vastasi: Miksi olisin liittynyt, kun voin liittyä Muukalaislegioonaan. Siellähän tietysti pääsee tositoimiin: Tappamaan. Mikäpä sen hienompaa, vaikka pelottaakin. Ja ainakin siitä maksetaan erinomaisesti.

Raportti huipentui siihen, kun lähes kaikki Muukalaislegioonan 7500 sotilasta olivat kokoontuneina Cameróne päivä:n juhlaan. Juhlakulkueen kärjessä kannetaan Capitaine Danjoun puista kättä lasilaatikossa.

”Jokainen rykmentti juhlistaa tätä päivää hieman omalla tavallaan (=Chef Du Corpsin määräämällä tavalla). Se saattaa alkaa juoksulenkillä, päättyen viskipaukkuun ja verimakkaraan sekä Legioonan lauluihin. Kasarmilla on Legioonalaisten paraati jonka jälkeen pidetään hauskaa. Viiniä ja ruokaa kuluu reippaasti. Se on rento päivä josta kaikki nauttivat.

Palveluksensa jo päättäneet Legioonalaiset (anciensit) tulevat Aubagneen muistelemaan menneitä ja tervehtimään perhettään. Tänä päivänä Capitaine Danjoun puinen käsi on esillä, sitä kuljetetaan Legioonan alueella ja esitellään vieraille. Tämä kuvastaa hyvin Ranskan Muukalaislegioonan henkeä.”

Ilmeisesti ihmiset alkava jo olla kovin turtuneita kaikenlaiseen väkivaltaviihteeseen ja tv:ssä esitettyihin live-raakuuksiin, että tässäkään ohjelmassa ei nähdä mitään outoa. Odottelen jännityksellä, koska Kokoomuksen Yle esittää dokumentin, missä Trevor McDonald vierailee Klu Klux Klanin tilaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti