perjantai 13. joulukuuta 2013

Joulunalusasiaa

Kuva: Kaija Olin-Arvola: Pukki tulee

Aina silloin tällöin haen Kierrätyskeskuksesta vanhoja lehtiä, joita selailen nähdäkseni, mitä maailmalle kuuluu.
Nyt mukaan lähti Me Naiset 19.12. 2012 ja 31.12. 2011. En ole lehteä lukenut moneen vuoteen enkä näköjään ole mitään menettänyt. Samat julkkikset Paavo Lipposta myöden siellä paistattelevat onnensa kukkuloilla.
Suvi-Anne Siimes, Telan toimitusjohtaja nykyisin, kertoo, että hän aikoo jatkaa työelämässä 67-vuotiaaksi. Työssä onnistumisella ei ilmeisesti ole mitään väliä pankki sinne tai tänne. Hiukan häntä arveluttaa, että mies on yhdeksän vuotta vanhempi ja jää eläkkeelle aikaisemmin, joten työn sitovuutta joutuu harkitsemaan väkisin. Mitä siitä tulee, jos ukko yksin lomailee ja pitäähän myöhemmällä iällä kyetä välttämään loppuun palamista, sanoo Suvi-Anne.
Toimittaja Virpi Salmi on pannut julki Työläiset Suomen asialla -vetoomuksen: ”Hei proletariaatti, sun on aika tehdä uhrauksia Suomen talouden eteen.
• LAHJOITUS. Jokainen kaivaa nyt lompakkoa ja käy vetämässä hilut Suomen Työnantajain Keskusliiton joulupataan. Myös lihoneiden työläisten pieniksi jääneitä, ehjiä vaatteita otetaan vastaan.
• YLITYÖT. Hirveän negatiivinen ja ankeuttava termi. Niiden nimi on nykyään pidennetty työaika. Ja tiedäksä mikä sun työsuhde-etu on? Se on tää työsuhde.
• ELÄKE. Eikös sovita nyt kaikki yhdessä yhdessä veneessä, että miesten eläkeiäksi laitetaan 76 vuotta ja naisten 82 vuotta.
Parhaat viimehetken lahjavinkit löytyvät samalta sivulta. Tässä muutama: Talvivaaran osake, Viinaa, ”Samanlaiset hammaskuoret kuin Cheekillä pakattuna Louis Vuittonin liikkeestä ostettuun pahvilaatikkoon”.  Kaikkein paras on tietysti itse tehty: ”Osta joulumarkkinoilta joku huovutettu asia ja sinappia. Töhri huovutettua asiaa sinapilla ja polta sitä vähän reunoista sytkärillä. Ihanaa.”
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti