keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Eikö hallitus käsitä? Valta Suomessa kuuluu edelleen kansalle.


Saatuaan pimeässä aikaan hallitusohjelman, josta julkisuteen saatettiin vain tietoja, miten paljon kipeitä ja vielä kipeämpiä leikkauksia se pitää sisällään, syntyi häly ja huoli.

Olisi pitänyt uskoa, kun moneen kertaan ja monella suulla varoitettiin.

Lupauksiakin annettiin, että siitä ja tästä ei kuitenkaan leikata ja että leikkaukset koskettavat kaikkia. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Lupaukset petettiin ja tuloerojen kasvattamista jatketaan.

Tämäkin hallitusohjelma lupaa lisää niille, joilla jo ennestään on, mutta köyhältä se uhkaa viedä viimeisenkin.

Nyt hallitus sitten yrittää hiljentää ihmiset sanomalla, että hallitus on ollut vasta niin vähän aikaa olemassa, että aihetta arvosteluun ei ole. Leveäsuusammakko käskee olla hiljaa, kun oppositio ei saanut tarpeeksi ääniä yltääkseen hallitukseen.

Myös Anneli Jäätteenmäki säestää Soinin laulua: ” On tehty jälleen uusi Suomen ennätys. Oppositioon jääneet puolueet julistivat Sipilän uuden hallituksen kehnoksi ennen kuin se oli hallinnut päivääkään. Nopeaa on ajan riento.

Sipilän joukkue on kovan paikan edessä. Se joutuu tekemään ankaria päätöksiä, jotka kirpaisevat kaikkia suomalaisia. Tavoitteena on kuitenkin nykyistä elinvoimaisempi, entistä tehokkaampi Suomi.
Jahkailun aika on ohi. Ihmiset ymmärtävät, että kipeät päätökset on tehtävä. Nyt odotetaan, että asiat alkavat edetä ripeästi. Alku onkin ollut lennokas. Mitään kuherruskuukautta tai työrauhaa hallituksen on turha odottaa.”

Jokin Annelilta kuitenkin unohtui: Lupausten pettäminen. Hallituksen ei ole mikään pakko leikata niin kauan kuin päättäjillä on verotusoikeus. Suomessa tuloerot ovat kasvaneet kaiken aikaa. Rikkaat ovat rikastuneet ja köyhät köyhtyneet. Eikö nyt olisi aika ottaa sieltä, missä on, eikä viedä heikoimmilta viimeisiä.

Nyt on aika kansalaisten kertoa mielipiteensä, kun hallitusohjelma on julkistettu. Eivät asiat siitä muutu, että sananvapautta rajoitetaan. Oppositio ei ole ollut laatimassa tätä hallitusohjelmaa ja sen salaisia lisäpöytäkirjoja.

Korkeinta valtaa Suomessa käyttää edelleen kansa ja sen valitsema eduskunta. Ei pakkovaltaa harjoittava hallitus. Vai mitä Anneli?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti