lauantai 16. maaliskuuta 2013

Suutarin hyve ja ministeri Hautala

Suutarin hyve on tehdä hyviä kenkiä. Tämä käy ohjeeksi myös ministerille. Tosin ministeriltä vaaditaan enemmän. Häneltä vaaditaan myös nuhteettomuutta.
Mutta on jo kuitenkin aikoihin eletty, kun pankkikartellin annetaan pestä huumerahaa ja manipuloida korkoja tuottojensa maksimoimiseksi. Kansainväliset pankkiirit muodostavat sellaisen rosvojoukon, jollaista maailmanhistoria ei tunne tai kuvitellut edes mahdolliseksi. He ryöstävät ja tuhoavat laista piittaamatta, mittakaavassa, jota on lähes mahdoton käsittää. He ryöväävät kansoja Islannista Italiaan ja Espanjasta Kreikkaan. Enää ei voi puhua demokratiasta. Etenkin, kun Euroopan taloudellisen raiskauksen ollessa huipussaan ”kriisimaiden” johtoon nostettiin ryöstöllä hurjia voittoja käärineiden pankkiirien virkamiehet.
Kyproksella  leikataan eläkeläisten ja tallettajien säästötilejä ja annetaan rahat bankstereille. Eurooppalaisten veronmaksajien rahoja annetaan Kyprokselle, joka antaa ne samoille bankstereille.
Ministeri Heidi Hautalan tekoa on yritetty perustella pikkusinttivertauksella, mutta hän ei ole mikään pikkusintti, vaan tämän maan ylin päätöksentekijä. Kansalaisten nimittely muutoin pikkusinteiksi on alatyylistä. Tuskin ilmaisun käyttäjä, kansanedustaja Anna Kontula, siitä omalla kohdallaankaan erityisesti pitäisi.

Koska Hautala kuuluu isokenkäisiin, häneen ei sovi myöskään ralli: Laki se löytää nakkivarkaan, mutta herrat sen kuin porskuttaa. Nakkivaras on pieni ihminen suuressa hädässä ja Hautala edelleen suurituloinen päättäjä, jolla luulisi olevan varaa osallistua näihin yhteiskunnallisiin talkoisiin, missä verot on laitettu kohta kokonaan köyhien maksettaviksi. Tämä hallitus on siirtänyt verotusta roimasti kulutus- ja tasaveron suuntaan. Progressiosta on kohta kai kokonaan luovuttu. Suurituloiset pääsevät kuin sudet veräjästä, mutta hallituksessa on pakko istua. 
Heidi Hautalan toimien takaa löytyy tosin lisäksi paljon muutakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti