keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Talous hukassa - sutta ja sekundaa

Kuva: Kaija Olin-Arvola: Lupaus

Aamu-tv:ssä Työministeriön neuvotteleva virkamies Pekka Tiainen kertoi, että kotimainen kulutuskysyntä on hiipunut ja työttömyys kasvussa. Tämä on hallituksen tiedossa, mutta mitä se tekee: Nostaa veroja, jotka kertautuvat kulutustavaroiden hinnoissa, mikä merkitsee, että kuluttajilla on entistä vähemmän rahaa käytettävissä.
Jos taloudellisesti kaikkein heikoimmassa asemassa olevien kulutuskysyntää kasvatettaisiin, jo alkaisivat kauppojen ovet paukkua. Palveluille syntyisi kysyntää. Syntyisi työtä ja toimeliaisuutta. Todellisia tarpeita on.
Perheyritysten liiton toiminnanjohtaja Matti Vanhanen todisti puolestaan, että suuret yritykset eivät työllistä. Jos työllisyyttä halutaan kasvattaa, on parannettava PK-yritysten toimintamahdollisuuksia. Ne työllistävät, jos työllistävät. Mutta jos kulutuskysyntä hiipuu, ei tässä maassa kohta työllistä kukaan. Ja hiipuuhan se, kun ihmisillä on koko ajan entistä vähemmän rahaa. Pelkästään elintarvikkeiden hinnat kohoavat tänä vuonna lähes viisi prosenttia.
Valtiovarainministerin aika kuluu ilmeisesti lähes täysin muiden maiden pankkiasioita hoidellessa.
Vasemmisto on neuvoton. Se istuu hallituksessa kuin lehmäntatti, vaikka ei saa siellä mitään kelvollista aikaan. Vasemmisto ja kristilliset eivät uskalla ottaa kantaa edes Sote-uudistukseen.
Vasemmisto ei kykene esittämään minkäänlaista vaihtoehtoa nykymenolle. Eikö juuri se ole vasemmiston tehtävä: Maailman muuttaminen.
Katainen hokee ulkolukuna reilua integraatiota ikään kuin sanamagia muuttaisi todellisuuden. Meillä tehdään vain kahta laatua: sutta ja sekundaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti