maanantai 5. marraskuuta 2012

Kyllä piru pirun tunteeMikään uusi asia ei ole se, että perussuomalaiset ovat aina suhtautuneet nihkeästi sosiaaliturvaan. Sana sosiaalipummi on usein kuultu sana juuri Soinin alamaisilta. Arbeit macht frei! Työ tekee vapaaksi, vaikka sitä ei olisikaan.

Kapitalistinen järjestelmä on osoittanut kelvottomuutensa moneen kertaan. Se ei kykene tarjoamaan työtä kaikille. Se tarvitsee rakenteellisen työttömyyden, jotta työvoimakustannukset pysyisivät matalina. Mitä pienemmät palkat, sen suuremmat voitot.

Sosiaalinen ajattelu levisi maailmaan sosialistisen aatteiden myötä. Sosialistisen liikkeen vaatimusten keskiössä olivat sosiaaliset uudistukset, tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus.

Nyt Kokoomus on yhtynyt äärioikeiston kuoroon. Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Saul Schuback on vaatinut Naamarissaan lapsilisän poistamista, jotta ei tuettaisi ”heikomman aineksen lisääntymistä. Tätä lausumaa seliteltiin huonolla sanavalinnalla.

Sanomattomaksi se ei ole siitä muuttunut. Joku sanoi: Henki on päässyt pullosta eikä sitä sinne enää takaisin
saa.

Samasta aiheesta jatkaa Uudenmaan kokoomusnuoriin kuuluva Aleksi-Erik Tolvanen, joka Uuden Suomen blogissaan haluaisi myös lakkauttaa sosiaaliturvan. Sama kaiku on askelten.

Ilta-Sanomat kertoo hänen todenneen: ”Todellinen auttaminen on sitä, että hyväntekeväisyyttä ja muuta huolehtimista harjoitetaan vapaaehtoisesti. Se on aitoa auttamista ja myötätuntoa, että hyväntekeväisyyttä tehdään vapaaehtoisesti oman henkilökohtaisen rahallisen tai jonkin muun kontribuution kautta eikä muilta otetulla verorahalla.”

Nämä auttamiset on nähty. Joka päivä maailmassa kuolee 17 000 lasta nälkään.

Ihminen sitoutetaan yhteiskuntaan lainsäädännöllä ja pakkoveroilla, joiden toteutumista valvovat viranomaiset väkivaltakoneiston avulla. Jotain näiden verojen vastikkeeksi on lupa köyhemmänkin odottaa. Ainakaan minä en maksa verojani pelkästään eliitin ylläpitämiseen ja rikkaiden avustamiseen.


Lisää aiheesta täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti