keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Avoin kysymys kansanedustaja Markus Mustajärvelle


Lähetin kansanedustaja Markus Mustajärvelle eilen fb:ssä viestin, jossa kysyin hänen mielipidettään asiaan, joka koskettaa sekä Natoa että koko Suomea.
Tässä viestini:


vapaakulkija.wordpress.com
Minua on pyydetty bloggaamaan tuosta, mutta en oikein saa asiasta kiinni. Tuotako se Haglund tänään selitteli?"
Joitakin tunteja myöemmin Mustajärvi päivitti fb-statuksensa näin sanoen:
"Mitäkö mietin? No sitä, että eduskunnassa niin debatti-, kuin varsinaisetkin puheenvuorot luetaan joko paikaltaan tai "pöntöstä" aipätistä. Tulee vaikutelma, että puhutaan koneelle eikä ihmisille...?"

Päivitystä seurasi mielenkiintoinen ja paljastava keskustelu: 
Sami Korkiakoski koneelle siellä on puhuttu koko hallituskauden ajan.
Markus Mustajärvi Joo, mutta ei Ben tai Mauri tai Kimmo puhu koneelta. Enkä kyllä minäkään...
Sami Korkiakoski se on hyvä se!
Erkki Kelloniemi TVn välittämät puheet ovat puhekoneitten konepuheita.
Jouni Halonen Kaikki puuheet on tainnut mennä "kuuroille korville"
Arto Utsu Virtanen Eikö siellä eduskunnassa likipitäen kaikki ole samoin kuin tosi-teeveessä, eli ennalta käsikirjoitettua ...
Erkki Kelloniemi Mitä sanot Markus 
, Arkadianmäen ulkopuoleltla puhutaan kovia, vai onko tämä puhuja tulevan pääministerin kanssa samoilla linjoilla?
http://www.talouselama.fi/.../suomi+tarvitsee.../a2243619

Kaija Irmeli Olin-Arvola Ihmisille on niin vaikea puhua, kun ei koskaan tiedä, mitä siitä voi seurata.
Kaija Irmeli Olin-Arvola Just noin. Tuo taisi tulla suoraan siitä peepedistä.
Kaija Irmeli Olin-Arvola Säälittäviä nämä nykyiset vasurit, jotka eivät uskalla panna itseään alttiiksi keskustelussa kansalaisten kanssa. Ihan sama, miltä kasetilta juttu tulee.
Markus Mustajärvi Mutta en romaha...
Kaija Irmeli Olin-Arvola Otetaanpa esiin asia, johon en saanut vastausta, niin selviää muillekin keskustelijoille, mikä on näin kovin arkaluontoista:
vapaakulkija.wordpress.com
Kunnia-arvoiset,Suomen Presidentti, Puolustusministeri ja Ulkoministeri.Kansalai...Näytä lisää
Reima Kultalahti mitä sie k.i.a.o Markusta hätyyttelet eduskunnassa on vain muutama kansanedustaja muut vaalirahoittajiensa edustajia, kansanedustajien joukkoon kuuluu Markus, ,sitten Yrttiaho, ja Hirvisaari, ja Teukka tietenkin eduskunnan pienimpänä kikkelinä, suurin osahan siellä on oikeita kokovartalo k.y.r.p.......
Erkki Kelloniemi Eikö todellakaan aikuisilla miehillä ole eduskunnassa muuta hommaa kuin lätvättää postimerkeistä ? Ennen pikkutytöt keräsivät ja vaihtoivat keskenään kiiltokuvia. Työttömille siellä ollaan valmistelemassa pakkotöitä ja herrat nuolevat miesten perseitten kuvia:(
Kaija Irmeli Olin-Arvola Minusta tämä Suomen natottaminen on asia, johon jokaisen kansanedustajan pitäisi kyetä lonkalta vastaamaan.
Kaija Irmeli Olin-Arvola Niin ei vaan valitettavasti ole. Vastuu on raskas kantaa. Mieluummin nuollaan milloin mitäkin.
Reima Kultalahti suomi suomena, irti eu:sta ja oma raha, parempi kahden liiton väliss'ä kuin pitkälti rajaa vihollisen kanssa kuin pitkälti rajaa vihollisen kanssa.
Erkki Kelloniemi Nimenomaan Reima, Suomi on nyt itse piirtämässä Nato-miekalla itärajastansa vihollisrajan. Pariisin rauhansopimuksen vastaisesti Suomi on liittoutumassa (jälleen) lännen sotakiihkoilijoiden kanssa. Eikö mitään opita muuten kuin ottamalla senkka omasta nenästä aina uudelleen ja uudelleen.
Kaija Irmeli Olin-Arvola Rauhan puolestapuhujia tuntuu olevan kovin vähän.
Markku Lämsä Keskusteluja seuratessa, olen huomanut nämä netti pelaajat. Kun joku kirjoittaa huomion paperiin, antaa kuvan että seuraa keskustelua, mutta aipätin värkkääjästä tulee kuva, ette suuremmasti käytävä keskustelu kiinnosta. Olikoha parisen vuotta sitten, erään keskustelun aikan nuoret edustajat räpläsivät aipättiään, P. Salolainen pyöritti vempainta pani lopulta kannen kiini paperien viereen. Vähempi aipätin räpläily antaisi huomattavasti keskittyneemmän kuvan.
Matti Mäyrä Kaisa Irmeli,siellä sipiriassa on tilaa sun mielipiteet on -30 luvulta,eli Neuvostoliitto pelastaa...hmyyyyyyy Putinin joholla ......hmyyyyyyyyy...
Erkki Kelloniemi TV eduskunta on politiikan sohvaperunoita varten ja esitetään päivällä niin kuin kaikki SF- elokuvatkin, joissa näyttelevät Aku, Tauno, Ansa ja muutama Jurkka.
Matti Mäyrä Siis Mitä E K ,vejäppä henkiä ja ota uusiksi ....
Matti Mäyrä Sie oot politiikan ammattilainen ?
Matti Mäyrä Meinaakko että pitäs esittää maksu kanavilla persepanojen seassa ,yöllä ???
Kaija Irmeli Olin-Arvola Koko eduskunta on pelkkä kumileimasin ja sen kokoontumiset pelkkää spektaakkelia. 75% päätökistä tulee EU:lta ja loput sovitaan lehmäkaupoilla virkamisten suosiollisella myötvaikutuksella. Koko kaksisataapäisen hirviön voisi yhtä hyvin lopettaa. Säästyisivät nekin verorahat maan asioiden hoitamiseen. Puoluediktatuuri ei ole mitään demokratiaa. Yhtä hyvin kansanedustajat voisi arpoa ja laittaa istumaan samoilla korvauksilla, mitä työttömille maksetaan pakkotöistä. Nykyinen Suomi on kansalaisyhteiskunnan alennustila.
Esa Olkoniemi Kyllä siellä riittää kaikenlaisia Himasia, Olliloita, Korkmaneita jne. Kyvyttömiä ollaan kuitenkin ratkaisemaan suurtyöttömyyttä ja kansakunnan ongelmia yleensä ja 5-vuotias lapsikin osaa verottaa joka roskapussin viennistä erikseen, joten toimii ilmeisesti mallina.
Erkki Kelloniemi Kansalaisyhteiskunta on tyhjennetty politiikasta konsensuksen aikakaudella. Ay-liike on eksynyt vallan kammareissa ja sen johtajat ovat käytännössä EKn ja hallituksen eunukkeja, joiden tehtävänä on hoitaa järjestöjensä jäsenet hiljaisiksi puhumalla kovalta kuulostavaa kieltä, sanoja ilman työväestön antamaa sisältöä. Tämän ne opettelivat erityisesti Lauri Ihalaisen puheenjohtajakaudella, joka oli SAKn puheenjohtajista kaikkein tyhjin ja kolisevin tynnyri. Kansalaisyhteikunnan keskeinen toimija (oli) työeväestö, työväenluokka. Sanotaan sen muuttaneen muotoaan, mutta se on vain selitys, eikä se siksi kelpaa ikuiseksi vastaukseksi kysymykseen, miksi työväestön oma ideologia on kadonnut kuin maan nielemänä? Työväestön puolueista se on kiinni. Ne ovat eksyneet ja kadonnet jonnekin kauas oikeiston ideologian ryteikköihin ja antautuneet konsensuksen löpinöiden edessä. Oikeiston mukaan politiikassa ei tarvita ideologiota, koska se on "yhteisten asioiden hoitamista". Juuri tämän lieron sisällä oli se koukku, jonka vasemmisto hotkaisi huuleensa. Sanoisin, että naurettava virhe, mutta koska kysymys on työväestölle kuoleman vakavasta asiasta, josta seuraa suunnattomasti saavutettujen atujen menetyksiä, köyhyyttä, työttömyyttä, hoitamattajääviä sairauksia.. sanonkin, että silkkaa hölmöyttä. Kun realielämä täyttyy tällaisista tosiasioista, näyttäytyy TV eduskunta samaan aikaan tyhjänpäiväisyyksillä koketeeravana kanalaumana, johon todellakin pitäisi suhtautua kuten vallananastajiin. Kansalaisyhteiskunnan tulisi järjestäytyä ja mennä sinne niin kuin Jeesus synagookaan kepin kanssa, ajaa fariseukset, rahanvaihtajat ja kauppiaat ulos kansanvallan pyhätöstä.
Kaija Irmeli Olin-Arvola Toivottavasti Markus lukee tämän huolella. Ylimielisyys ei muuta maailmaa. Kansalaisilla on oikeus tietää, mitä maassa tapahtuu. Ja kansanedustajilla on velvollisuus kertoa. He avustajineen ja puoluetukineen saavat siitä sievoisen palkan. Ei sohvalla makaamisesta. Vaikka se jonkun milestä voi viileältä näyttääkin.
Markus Mustajärvi Erkki on selvästi pohtinut asioita. Se joka ajattelee selvästi, pystyy myös kirjoittamaan selvästi. Mutta Kaija Irmeli. Tuo heitto sohvalla makaanisesta oli aika matalamielinen. Omasta mielestäni olen kertonut kantani aika selvästi myös toiminut sen mukaisesti. Kyllä ihminen voi olla asiassaan tosissaan, vaikka ei koko ajan huuda vaahtopallit suupielessä.
Kaija Irmeli Olin-Arvola Mitäs matalamielistä siinä on, jos sanoo mitä ajattelee. Etkö sinä sohvalla siinä makaa. Mutta ei se todellakaan ole mikään keskustelun aihe. Miksi sinä et voi vastata tähän? En minä ainkaan ole missään nähnyt sinun kantaasi tähän asiaan:
vapaakulkija.wordpress.com
Kaija Irmeli Olin-Arvola Minä puolestani voisin tietysti epäillä sinun kykyäsi luetun ymmärtämisessä. Jos jokin jää epäselväksi, niin kysy ihmeessä, kyllä minä selitän lisää.
Janne Kaisanlahti En malta olla kommentoimatta tähän, vaikka olenkin keskustalainen ja konservatiivi, että Markus on varmasti eräs aktiivisimpia kansanedustajia, jonka näkökannat ovat tulleet eduskunnassa kaikille selväksi. Eduskunta-avustajien palkka on muuten lähes tuhat euroa alle suomalaisten keskipalkan.
Markus Mustajärvi Kaija Irmeli. No se "haistattelu" oli kyllä ihan samassa hengessä kuin kaveripiirissä sanottuna. Tietenkin sen voi ymmärtää tahallaankin väärin...
Kaija Irmeli Olin-Arvola Kyllä se palkka riittää varmasi. Suurin osa suomalaisista joutuu elämään reilusti alle sen keskipalkan, jos jo on tällaisen eläkeläisen näkökulmasta tähtitieteellinen. Ja mitä se hyödyttää, että eduskunnassa keskenään asioita puidaan. Minusta olisi kohtuullista myös aktiivinen tiedottaminen ja siihen kuuluu keskustelu myös meidän maksajien kanssa.
Kaija Irmeli Olin-Arvola Me kansalaiset emme kohta enää mitään muuta teekään kuin maksamme veroja verojen päälle, jotta eliitti voisi pullistella. Kiitos vaan kaikille päättäjille.
Kaija Irmeli Olin-Arvola Minä en voi tietää kirjoituuksen perusteella, missä hengessä haistatellaan. Mutta ehkä nyt vihdoin voisit vastata esittämääni kysymykseen, joka mielestäni on hyvin tärkeä ja asiallinen.
Keskustelu jatkuu:
Markus Mustajärvi Kysymykset ovat asiallisia, mutta lyhyesti sanottuna: en tunne aihetta tarkemmin. Lähtökohtaisesti suhtaudun Natoon ja Nato-yhteistyöhön hyvin kielteisesti eikä sen pitäisi olla kenellekään yllätys.
Kaija Irmeli Olin-Arvola Etkö sinä ole selvillä, mitä siellä oikein tapahtuu? Uskomatonta.
Kaija Irmeli Olin-Arvola Periaatteessa on helppo olla mitä mieltä tahansa. Päätöksiä tehdään aina konkreettisesti ja ne koskettavat konkreettisia ihmisiä: tuntevia ja ajattelevia ihmisiä. Tuollaiset periaatteet ovat vain vain väistö, kun pitäisi asiasta puhua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti