keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Stubbidot viemässä lopunkin itsenäisyyden

Kuva: Kaija Olin-Arvola: Vievät vielä tuhkatkin pesästä.

Samaan aikaan, kun maa kiehuu ryssävihassa ja Venäjä-pelossa, meidän omat stubbidomme ovat viemässä maaltamme lopunkin itsemääräämisoikeuden. Valta tarjoillaan transatlanttiselle vapaakauppaliitolle, jonka välityksellä ylin valta annetaan globaalille imperialismille ja sen ylikansallisille yrityksille ja niiden poppamiehille.
Tulevaisuudessa on mahdollista, että tapahtuu kuten Slovakiassa. Se yksityisti terveydenhuoltoaan ylikansallisille yrityksille, mutta joutui luopumaan ”palveluista” niiden korkean hinnan vuoksi.  Nyt yritykset vaativat köyhältä maalta miljoonakorvauksia ja maan varat on jäädytetty tämän takia Luxenburgin pankeissa.
Vaikka vapaakauppasopimusta on valmisteltu salassa, jopa euroedustajilta ja monet poliitikot ovat väittäneet tämänkin junan jo lähteneen, niin tämä ei pidä paikkaansa. Ainakin Saksassa on asiaan jo herätty niin, että sopimus tuskin läpäisee Saksan perustuslakituomioistuinta.
Tänään Ylen ykkösellä asiasta keskustelivat akatemiaprofessori Martti Koskenniemi ja toimittaja Maija Elonheimo. Koko keskustelun voit kuunnella täältä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti