lauantai 14. maaliskuuta 2015

Avoin kirje UPI:n johtajalle Teija Tiilikaiselle


(Julkaistu Uuden Suomen puheenvuorossa ja Bloggerissa)

 Isä (oik.) Siellä jossakinRaasepori 14.3.2015
Asia: UPI ja Charly  Salonius-Pasternak

Arvoisa Teija Tiilikainen, johtaja!

Lähetin tutkijallenne Charly Salonius-Pasternakille twitterillä linkin, joka mielestäni on täyttä asiaa. Siinä Saksan entinen liittokansleri Helmut Schmidt pohtii nykyistä tilannetta EU:n ja Venäjän välillä. Juttu on mielestäni lukemisen arvoinen:
http://www.welt.de/politik/deutschland/article138320843/Altkanzler-Schmidt-nennt-Putins-heimliche-Sorgen.html?fb_action_ids=10153214905279189&fb_action_types=og.shares

Olin varsin yllättynyt, kun sain ”tutkijaltanne” tällaisen vastauksen 13.3.2015:
@Katjuussa 75v sitten pidimme itsenäisyyden, jonka turvin liityimme mm EUn - onneksi. Jos pidät Ven muuta sinne.”

Hän siis antaa minulle 30-luvun malliin ohjeen muuttaa itä-rajan taakse.

Olen viettänyt sodan jälkeisen ajan puutteessa lapsuuteeni. Äitini sairaus heitti sodan varjon meidän lasten päälle, kun pimennysverhojen takana keittiön lattialla pelkäsimme ylilentävien lentokoneiden ääniä ja desantteja. Isäni taisteli Talvisodan ja jatkosodan. Hän haavoittui Hotakassa Karhumäen suunnalla rajuissa taisteluissa vuonna 1941. Isäni putosi haavoittuneena ojaan. Ohijuossut venäläinen sotilas pysähtyi, tähtäsi, mutta jätti laukaisematta. Isä laittoi sormen luodinreikään ja raahautui hakemaan apua. Lopun sotaa hän ajoi ambulanssia. Jos isän lävistänyt luoti olisi mennyt kaksi senttiä enemmän vasemmalta, se olisi osunut sydämeen eikä minuakaan olisi. Isä kuoli 52-vuotiaana, rintamamiestalon rakentaneena ja täysin palvelleena.

Minusta tällaisella poikasella, joka on siellä UPI:n palveluksessa, ei ole mitään oikeutta toivottaa minulle menoa rajan taakse. Minun isänmaallisuuteni on sitä laatua, että haluan rakentaa tästä maasta paremman kaikille ihmisille. Minusta parasta maanpuolustusta on hyvinvoinnin, oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon luominen, mikä tuntuu olevan täysin vierasta Charly Salonius-Pasternakin kaltaisille ihmisille.

Jo aiemmin hän yllätti minut huutamalla: SUOMI EI OLE PUOLUEETON MAA. USKOKAA JO KATJUUSSA!

Minun tietääkseni Suomen puolueettomuudesta ei ole luovuttu. Eikä siitä pidäkään luopua. Jos Suomi nyt on liittoutunut EU:n kanssa, ei se tarkoita puolueettomuudesta luopumista.

Suomen ainoa oikea ulkopolitiikka voi olla vain rauha ja puolueettomuus. Ihmettelen, ettei tätä ymmärrä Ulkopoliittisen Instituutin tutkija Charly Salonius Pasternak.

Arvoisa johtaja! Toivon että ryhdytte tarpeellisiin toimenpiteisiin koskien alaistanne tutkija Charly Salonius-Pasternakia.

Ystävällisin terveisin
Kaija Olin-Arvola
Osoite:
10410 Åmminnefors
Sähköposti:
Puh:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti