maanantai 16. maaliskuuta 2015

Avoin kirje UPI:n johtajalle Teija Tiilikaiselle

Kuva: Kaija Olin-Arvola: Hanki ja jää.Lähtein jokin aika sitten UPIN tutkijalle Charly Salonius-Pasternakille linkin, jossa Saksan entinen liittokansleri Helmut Schmidt pohti EU:n ja Venäjän suhteita.

Carly Salonius-Pasternak vastasi minulle:
C Salonius-Pasternak ‏@charlyjsp 15h15 hours ago
@Katjuussa 75v sitten pidimme itsenäisyyden, jonka turvin liityimme mm EUn - onneksi. Jos pidät Ven muuta sinne.”

Pidin vastausta  sen verran loukkaavana, että kirjoitin aiheesta blogin, jonka lähetin sekä UPI:n johtajalle Teija Tiilikaiseelle että Charly Salonius-Pasternakille.
Tässä kirjeeni ja keskustelu Charly Salonius-Pasternakin kanssa 15.3.2015

"Hei!
Toivottavasti tämä kirje panee sinut ajattelemaan:
Ehkä sinulle parempi työpaikka olisi risusavotta. Et oikein tunnu olevan tehtäviesi tasalla.
terveisin Kaija
P.S. Olen laittanut kirjeen myös Tiilikaiselle ja kirjaamoon.

oooooooooooooooooooo

Tähän Charly Salonius-Pasternak  vastasi syyttämällä uhria niin kuin nykyisin on tapana:

” Hei,

Kiitos palautteesta.

Ikävä myöntää mutta onnistuit provosoimaan minut, joka lienee ollut tarkoitus. Luin kirjeen ja petyin että et ollut uskaltanut sisällyttää koko twiittiäsi jossa haastattelu linkki oli. Tämäkin lienee tarkoitus, muutenhan tarina ei olisi ollut yhtä vahva.

Yt,
Charly”

oooooooooooooooooooo

Johon minä vastasin:

”Hei!

Oma syysi. Linkki oli täysin asiallinen.  Helmut Schmidt on yksi arvostetuimmista liittokanslereista kautta aikojen. Muistaakseni Bertrand    Russel on sanonut, että silloin eletään todella vaarallisia aikoja, kun sotaa koskaan kokemattomat poikaset alkavat lietsoa sotaa. Kirjeeni syntyi täysin spontaanisti, eikä kysymys suinkaan ollut siitä, ettenkö olisi uskaltanut laittaa mukaan myös vaikka kaikkia twiittejäni, jos asia olisi sitä vaatinut. Tässä nyt vain tuli osoitetuksi se, mikä vaaditaan osoittamaan ala-arvoinen käytöksesi virkamiehenä. Minä en pelkää mitään. En sinua. En myöskään venäläisiä.

Terveisin Kaija Olin-Arvola”

oooooooooooooooooooo


Sitten seuraa varsin outo vastaus:

” Hei,

Linkki oli tietenkin asiallinen mutta jos olisit halunnut laittaa vain linkin, olisit niin tehnyt. Nyt halusit ja onnistuit provosoinnissa, vaikka se sattuikin unohtumaan kirjeestä, taito jonka blogin perusteella hallitset hyvin.

Olisi kiinnostava ymmärtää miten itsenäisen maan oikeuksien (itsemääräämisoikeus) käyttö on sodanlietsontaa? Voisitko sinä selittää omilla sanoilla? Onko se sodan lietsontaa jos päättäväisesti ei halua alistua Kremlin miehille tai perää oman maan puolustuskyvyn vahvistamista eikä hyväksy ajatusta että Kremlin saa sanella mitä täällä tehdään? On vain yksi taho Euroopassa joka todistetusti haluaa sotaa: Putin & Co.

Olisi mahtavaa jos Putin olisi valinnut toisen tien, silloin ei muun Euroopan tarvitsisi käyttää rahoja puolustukseen vaan kouluihin jne. Näin ei kuitenkaan ole, ja päätös on yksinomaan Putinin.

Charly

PS, yksikään UPIn tutkijoista ei ole virkamiehiä, poliittisten päätösten kritisoiminen olisi aika vaikeata jos olisimme, puhumattakaan akateemisen vapauden toteutuminen.”

ooooooooooooooooooooo

Mihin minun oli vielä pakko vastata:


”Hei!

Ilmeisesti olet vielä selvännäkijäkin. Joka tapauksessa myös tutkijana, jonka palkan minä maksan, voisi odottaa hieman parempia käytöstapoja.

Eihän Venäjä Suomea ole mitenkään uhannut. Ei sen paremmin Putin. Minusta tuollainen vainoharhainen suhtautuminen unohtaa kokonaan poliittiset realiteetit ja Suomen geopoliittisen aseman. Venäjä olisi Suomelle suuri mahdollisuus, jos se osattaisiin käyttää hyväksi. USA sotaa Venäjän kanssa haluaa (fuck Nuland) ja Naton jäsenenä Suomi joutuisi taistelutantereeksi. Sitäkö sinäkin haluat? Tulta ja tuhkaa?

Suomen etu on rauha, rauha ja rauha. Pasifistina minä en muuta hyväksy ja ainakin vielä minulla on tähän perustuslaillinen oikeus.

Jos sodat olisi sotimalla lopetettu, niitä ei olisi ollut tuhansiin vuosiin. Mutta milläs kuolemankauppiaat sitten rikastuisivat?

Yhteistyöllä eteenpäin.

Kaija

P.S. Mihin sinä unohdat Ukrainan natsit ja muut joukkiot, joiden ainoa tavoite on ryövätä kansallisia omaisuuksia omiin veroparatiiseihinsa ja jättää ihmiset keskelle kurjuutta ja köyhyyttä? Voit vastata omin sanoin.

Kaija”Toistaiseksi en ole saanut vastausta Teija Tiilikaiselta, mutta jos/tai kun hän vastaa, palaan asiaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti