sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Kenelle valtapuolueiden ehdokkaat puhuvat?

Kuva: Kaija Olin-Arvola: Sadonkorjuun aika
Nämä ovat olleet ihmeellisimmät vaalit sitten minun miesmuistini. Kaikki ehdokkaat huutaen esittelevät leikkauslistojaan ja suorastaan kilpailevat sillä, kuka köyhää kovimmin kurittaisi.

Tai sitten puhutaan läheisesti itseä koskevasta asiasta: Vaaditaan esimerkiksi lisää kulttuuria ja taidetta ikään kuin ei ymmärrettäisi, että harjoittaakseen tieteitä ja taiteita, ihmisen pitää syödä, juoda, pukeutua ja asua. Lisääntyä pitäisi myös. Elämän tarkoitus on elämä.

Minusta hyvä ratkaisu tähän ongelmaan olisi kansalaispalkka, koska robotit koko ajan lisääntyvässä määrin syrjäyttävät ihmisen. Kansalaispalkalla voisi jokainen luoda ja taiteilla sydämensä kyllyydestä ja myydä luomuksiaan vapailla markkinoilla.

Rahat tähän otettaisiin sieltä, missä on progressiivisella verotuksella. Osa ratkaisua olisi minimitulo ja tulokatto.

Luonto ja ympäristö kiittäisivät ja jotain jäisi tulevillekin sukupolville. Aamen.

Nämä ovat asioita, joista ehdokkaiden pitäisi puhua. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että valtapuolueet yrittävät enemmän vakuuttaa niitä kuuluisia markkinavoimia kuin äänestäjiä ja suomalaisia ihmisiä. Puheet on suunnattu EKP:lle, IMF>:lle, USA:lle ja luottoluokittajille.

Kansalaisia varten on Ylen Vaaligalleria ja vaalikoneet. Arpokoot tyhmät sieltä edustajansa, ei niillä vaaleilla kuitenkaan mitään muuteta, koska 80 % päätöksistä tulee Brysselistä vain leimattavaksi Suomeen.

FB:ssä Kristine von Denffer osallistui aiheesta käytyyn keskusteluun: ”Kestävyysvaje on suurelta osin kusetusta. Suomen pankki istuu rahakirstun päällä, josta voisi hyvin ammentaa! Jos vuoden 2013 verokertymä valtiolle oli 98 miljardia ja valtion budjetti n. 60 miljardia, niin minnekä muualle ne n. 38 miljardia on lykätty kuin 'sukanvarteen' Suomen pankissa? Sivistäkää minua!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti