torstai 6. maaliskuuta 2014

Lakia lain päälle

Kuva: Henry Fuselli: (7.2.1741 - 16.4.1825)

Facebookissa kiertää  Kansalaisaloite, jossa todetaan: ”Tarvitsemme lainsäädännön, joka takaa kaikille kuolemaa lähestyville ihmisille hyvän oirehoidon, tarvittavan tuen sekä mahdollisuuden rauhalliseen ja kärsimyksettömään kuolemaan. ”
Ja kuitenkin perusteluissa sanotaan: ” Suomen perustuslaki takaa kärsimyksen lievityksen ja hyvän hoidon kaikille kansalaisille.”
Eikö siis perustuslaki riitä ja kaikki siihen liittyvät muut jo säädetyt lait ja asetukset. Ilmeisesti ei, koska niistä on unohtunut eutanasia, jota nyt uitetaan ihmisen tahdoksi tarjotulla ”mahdollisuudella rauhalliseen ja kärsimyksettömään kuolemaan”. Tunteisiin vetoavien julisteiden tehoon ei ilmeisesti uskota, koska nyt Yhteisvastuun johdolla kerätään siis kansalaisaloitetta Saattohoitolaiksi.  
Kansalaisaloitteen eutanasian puolesta nimienkeräys päättyi 2.3.2014 ja se sai vain 4339 kannatusilmoitusta. 
Belgiassa hyväksyttiin juuri laki, joka sallii eutanasian lapsille. Mikä ryhmä on seuraava?  Pahaa pelkään, kun ihminen tuntuu tänä päivänä olevan päättäjille vain kestävyysvaje.
En ymmärrä kirkon aktiivista roolia eutanasia-asiassa muutenkaan, ellei sitten ole tarkoitus saattaa vaikeuksissa olevien seurakuntien kehnoa taloutta kuntoon hautausurakoinnin piristysruiskeella.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti