keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Ketään ei jätetä

Kuva: Kaija Olin-Arvola: Rukkanen naulassa

Ylen uutisia odotellessa ei voi välttyä tunteikkaalta kampanjalta, missä ollaan muka huolissaan suomalaisesta nuorisosta.
Samaan aikaan maassa palveluja leikataan ja nuorten tulevaisuus näyttää entistä synkemmältä. Kouluja lakkautetaan, luokkakokoja suurennetaan, terveyspalveluja leikataan, köyhyys periytyy jo kolmanteen ja neljänteen polveen.
Vastikkeellinen sosiaaliturva pakottaa nuoret orjatyöhön. Tämä on ainoa lupaus, jonka hallitus on isänmaan toivoille kyennyt antamaan.
Nuorten hyvinvointi ja tulevaisuus pitää turvata lainsäädännöllä eikä millään hyväntekeväisyydellä.
Minkä tahansa firman on helppo mainostaa itseään lupaamalla työ- ja oppisopimuspaikkoja. Ylen uutisjuontaja Tommy Fränti lupaa peräti yhdelle harjoittelupaikan toimituksessa. Kenenkähän omalle lapselle se mahdetaan antaa?
Ilman että yhteiskuntaa kehitetään kokonaisuutena, ei ole mahdollista pitää huolta sen yksittäisistä jäsenistä. Hyväntekeväisyys on aina myös mielivaltaa.
Aivan turhia ja katteettomia ovat tuollaiset lupaukset kuin Ketään ei jätetä. Käytännössä ne eivät toimi muuna kuin helppohintaisen propagandan välineinä.
Perttelissä pieni vauva jätettiin kerrostalon pihapenkille. Näitä tapauksia saadaan varmasti lisää, jos nykyinen politiikka ei muutu.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti