maanantai 1. syyskuuta 2014

Suomi on muuttunut demokratiasta puoluediktatuuriksi

Kuva: Kaija Olin-Arvola: Samassa uomassa


Että millä perustelen väitteeni? Tarvitseeko edes?

Niin se vain on, että puolueilla ei enää ole paikallisjärjestötoimintaa nimeksikään. Ihmiset ovat kaikonneet. Toiminta on nettivetoista byrokratiaa. Ihmiset tuskin livenä tapaavat muualla kuin johdon kokoontuessa rituaaleihinsa.

Se on pieni porukka eduistaan ja etuoikeuksistaan tietoisia politiikan kärkivaikuttajia. Demareilla se on Töölön osasto, johon kuuluvat kaikki nimekkäät, olivatpa he sitten kotoisin mistä tahansa eikä mistään kotoisin.

Puoluetukia kuitenkin jaetaan ja sen jakamisesta pitää tiukasti huolen kunkin puolueen johto. Selvähän tämä: Kun jakajat lisääntyvät, niin osamäärä pienenee.

Piilopuoluetukena saadaan rahaa kaikenlaisiin kansalaisjärjestöihin, jotka myös ovat puolueiden hansakassa. Paikallistoiminta puuttuu niin nuoriso- kuin potilasjärjestöiltäkin.

Erityisen hyvin tätä puoluediktatuuria voi tarkkailla Naamakirjassa, missä toisinajattelija heivataan porukoista, jos uskaltaa ajatella toisin.

Selkään taputtelijat kyllä hyväksytään ja heitä toivotaan lisää. Ja heitä riittää.  Moni on vielä siinä uskossa, että mielistelemällä voi päästä livahtamaan herrahissiin. Turha toivo. Juntta toimii ja tekee valintansa itse omiaan suosien.

Nepotismi eli sukulaisten suosiminen on maan tapa sekin.

Demokratiaksi tässä diktatuurissa riittää, että käy vaaleissa tipauttamassa lapun uurnaan. Ehdokasvalintoihin ei kansalainen pääse vaikuttamaan.

Media ei tietenkään pidä unohtaa. Se kulkee vallan talutusnuorassa.

Nukkukaa hyvin. Kauniita unia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti