sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Jouni Backman tukkii porsaanreikien asemesta turpia

Kuva: Kaija Olin-Arvola: Mylly pyörii.

”Sosiaalidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman arvostelee keskustaa ja sen puheenjohtajaa Juha Sipilää osinkoverokeskustelun perusteettomasta hämmentämisestä.

Backmanin mukaan väite, että hallitus olisi avaamassa mahdollisuuden muuttaa ansiotuloja pääomatuloksi ei pidä paikkaansa.

Sipilä sanoi aiemmin lauantaina, että hallituksen osinkoveromalliin on jäänyt paljon porsaanreikiä. Hän kysyi, onko hallitus huomannut, että tiettyjen ammattien harjoittaminen osakeyhtiöiden kautta tulee verotuksellisesti huomattavasti aiempaa edullisemmaksi suhteessa normaaliin palkkatyöhön.

Backman vastaa tiedotteessaan, että Sipilältä on puolestaan ehkä jäänyt kuulematta tai ymmärtämättä hallituksen lupaus, että verolakien valmistelussa selvitetään kaikki mahdolliset porsaanreiät, myös Sipilän epäilemät.

- Nyt Sipilänkin olisi syytä antaa hallitukselle vihdoin mahdollisuus normaaliin lakivalmisteluun ilman jatkuvaa keskeneräisen työn arvostelua, Backman sanoo.” Näin tietää Yle.

Näin meillä on demokratia tänään ja sananvapaus kielen alla.

Ilman Sipilää verouudistusten valuvikoja ei olisi edes ryhdytty penkomaan. Opposition Sipilä kertoi vasemmistolle ja  ministeri Paavo Arhinmäelle, mistä päätettiin. Ja nyt ei saisi kertoa lisää. Eikö se ole suorastaan kansalaisvelvollisuus.

Nyt vasemmisto piiloutuu jälleen kerran asian keskeneräisyyden taakse ja kuitenkin Yle on jo tehtyjen päätösten valossa ehtinyt tehdä laskurin, jolla jokainen voi laskea omien osakkeidensa kohtalon ja tuoton.

Tässä vielä pari mielenkiintoista linkkiä. Toinen taloustoimittaja Esko Seppäseltä ja toinen Perheyritysten liiton Matti Vanhaselta.

Sitä vaan ihmettelen, että kun vasemmiston vaatimus maailman sivu on ollut progressiivinen verotus, niin mihin se nyt on kokonaan kadonnut. Vasemmisto hallituksessa tekee kaiken aikaa päätöksiä, jotka johtavat tasaveroon, jonka maksajina ovat työtätekevät ja vähäväkiset.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti