tiistai 17. syyskuuta 2013

Urpilainen säilyttää hävittämällä

Kuva: Johannes Heinonen

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen vieraili aamu-tv:ssä näyttämässä uutta jakkupukuaan ja kertoi siinä sivussa, että jo vuosien ajan kunnille on sälytetty tehtäviä, mutta rahaa ei vastaavassa mitassa. Nyt siis pitää vähentää palveluita ja tätä Urpilainen kutsuu hyvinvointivaltion säilyttämiseksi ja kehittämiseksi.
Akka aamutuimaan vain pohtii, miten voi olla mahdollista, kun kansa kohta on verotettu kuoliaaksi, että ei rahaa palveluihin ole. Mitään muuta ei viime vuosiin ole mahtunutkaan kuin veronkorotuksia. Raasuporissa mm. Maarit Feld-Rannan leveillä hartioilla veroprosentti on jo 21 ja lisää on luvassa.
Kun kohta ihmisen kaikki tulot menevät välttämättömiin menoihin ja veroihin, niin mihin ne verot menevät? Suomi on EU:n nettomaksaja ja verovaroilla kustannetaan kolmea kerrosta päättäjiä ja neljää presidenttiä. Rahaa syydetään myös pankkeihin ympäri Euroopan ja tuetaan kannattamatonta suurteollisuutta.
Urpilaisella ei ollut kanttia kertoa, mistä nyt ollaan leikkaamassa erityisesti, mutta asia kävi ilmi kahden asiantuntijan arvioinnista, jossa kerrottiin katsojille Mitä se on.
Selkeästi tuli mainituksi kirjasto. Sehän se ei olekaan kuntien palvelu. Hienoa vasemmisto! Loistaavaa! Aiemmin vasemmisto on tunnettu juuri kulttuurimyönteisyydestään.
Jos saa esittää valistuneen arvauksen, niin jatkossa ei kuntien tehtäviin kuulu minkäänlainen kulttuuri. Pois paha meistä. Bisnestä pitää olla. Nuorisomäärärahat joutavat pois nekin. Järjestäkööt järjestöt nuorisotoiminnan, mistä niille maksetaankin. Tosin nykyisin poliittisten nuorisojärjestöjen määrärahat valuvat emäpuolueiden pohjattomaan kassaan.
Ilmassa on ollut myös sellaista, että ei terveydenhuoltokaan oikein kunnille kuulu. Hoitakoon jokainen itse oman terveytensä. Terveyspalvelujen myyjiä riittää. Ja jos ei kykene maksamaan, niin kuolkoot. Vanhukset hoitakoot lapset ja lapset vanhukset.
Koululaitoksessa voidaan jatkossa opettaa lukemaan, laskemaan ja kirjoittamaan. Sillä pärjää pitkälle. Ei kokoonpanotöissä muuta tarvitse osatakaan. Ylemmät säädyt kyllä hoitavat itse omien jälkeläistensä koulutuksen niin kuin joskus ennenkin.
Eliitillä menee aina hyvin ja sehän on pääasia. Rikkailla on rahaa ja siksi ne rikkaita ovatkin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti