keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Pata kattilaa soimaaJestas siunatkoon! Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kangaspuro on yllättänyt Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin lausunnosta, jonka mukaan suomalaisviranomaisten toiminta ei sovi sivistysvaltion periaatteisiin. No ei todellakaan, jos kuusivuotias lapsi viedään poliisikuulusteluihin. Myös suomalaislapsia ja heidän perheitään kohdellaan huonosti, tietävät kertoa ystävät omasta kokemuksestaan. Ehkä tämä on Suomessa maan tapa. Venäjällä lapset ovat kuninkaita.

Uusi Suomi puolestaan tietää, että ”Ongelmana Suomen asioiden uutisoinnissa Venäjällä on Kangaspuron mukaan kielimuuri. – Monet venäläiset toimittajat eivät puhu muuta kieltä kuin venäjää.” Mitenkähän mahtaa olla tämän asian laita, kun hiljan julkistetun tutkimuksen mukaan venäläiset ovat yksi maailman korkeimmin koulutetuista kansoista.

Eilen illalla Kokoomuksen Ylen uutisissa Jukka Tarkka todisti, että Venäjällä käytetään tätä lapsiasiaa sisäpolitiikan välineenä. Just joo! Suomessa näin ei tietenkään tehdä. Suomen oikeisto tarvitsee Venäjän uhan; kunnallisvaalit ovat ovella. Ja Suomesta on ennenkin tilattu nootteja Suomen sisäpoliittisiin tarkoituksiin.

Venäjällähän nyt valtaa pitää Kokoomuksen veljespuolue.

Että ette viitsisi. Maailmassa on nyt paljon tärkeämpiäkin asioita uutisoitavana kuin tämä: ”Useiden Venäjällä liikkuneiden huhujen taustalla on suomalainen dosentti Johan Bäckman. Viimeksi hän kohahdutti kehottamalla venäläisiä boikotoimaan suomalaisia tuotteita Vantaan huostaanoton takia.” (US) Se on kova jätkä tämä Johan Bäckman.

Jostain tarttui korvaan tällainenkin vitsi, että Venäjä haluaa tällä lapsiasialla todistaa olevansa suurvalta. Ei ole tämän jutun kertojalla ilmeisesti lainkaan karttaa eikä muutenkaan mitään käsitystä naapurimaasta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti