maanantai 11. helmikuuta 2013

Mikä ihmeen bitcoin?
Ilmeisesti tämä salaperäinen raha on ollut maailmassa jo pitkään. Sen alkuperää ovat yrittäneet monet selvittää. Rahan väitetään olevan maksuvälineenä kätevämmän kuin euron tai dollarin.

Koska rahaa on luotu vain rajallinen määrä, sitä myydään niukkuuden oloissa ja sen arvo heilahtelee tietysti tämän mukaisesti, mikä mahdollistaa keinottelun. Rahan suomalainen konsultti kertoo, että bitcoineja ”louhivat” lukemattomat nörtit tietokoneillaan eri puolilla maailmaa. Ja tämä on sitten se työ, joka uuteen rahaan sitoutuu ja luo sen arvon.

Bitcoinia voidaan vaihtaa mihin tahansa valuuttaan ja takaisin. Eli se kellä on paljon rahaa voi keikuttaa myös bitcoinin arvoa. Kun halvalla ostaa ja kalliilla myy, niin kyllä siinä välissä aina jotain jää taskuun.

Virtuaalirahasta on nyt luotu myös kolikko. On halvempaa mallikolikkoa karvalakkikansalle ja kultaa ja hopeaa niille, jotka ovat jo rikastuneet. Talouselämä lehti kysyy, joko keskuspankit huolestuvat.

Enemmän kuin keskuspankeista, minä olen huolestunut tuulipukukansasta, joka nyt jälleen kerran houkutellaan mukaan pikavoittojen toivossa. Feissarissa mainoskampanja on täydessä käynnissä.

Mainittakoon vielä, että bitcoin kelpaa kyllä maksuvälineenä joissakin paikoissa enenevässä määrin. Pokeripöydissäkin sillä voi pelata siellä, täällä ja tuolla.

Itse aion edelleenkin jatkaa elämääni vähäisenä maksuvälineenäni euro.

Kannattaa katsoa, ettei tarvitse katua.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti