maanantai 14. tammikuuta 2013

Sailasta puhetta


Ei se ole kirjoitusvirhe. Niin siinä lukee. Se tarkoittaa Raimo Sailaksen puhetta, joka on muuttunut jo patologiseksi. Nyt hän ja kuoro hänen takanaan, vasemmisto mukaan lukien, pelottelee ihmisiä uusilla leikkauksilla. Ihmiset pitäisi näiden alijäämäterroristien mielestä ajaa entistä ahtaammalle.

Näin siitä huolimatta, että talouden asiantuntijat varoittavat, että taantuman aikana ei pitäisi taloutta hyydyttää, vaan elvyttää. Ei siis kiristää verotusta ja jäädyttää palkkoja, vaan lisätä ihmisten kulutuskykyä. Ja mieluummin niiden ihmisten, jotka laittavat saamansa rahat kotimaiseen kulutukseen eivätkä rahtaa niitä veroparatiiseihin.

Suomen velkaantumisaste ei ole niin paha, kuin alijäämäterroristien propaganda väittää. Taantuma ei ole niin syvä kuin sanotaan. Eteenpäin mennään vain taloudellista toimeliaisuutta lisäämällä.

Kun todellisuus ei anna eväitä kansalaisten kurittamiseen, etsitään apua ideologiasta. Yhtäkkiä talous ei ohjaakaan päätöksentekoa, vaan ideologia. Valtion tehtävä ei ole järjestää muuta kuin armeija ja poliisi, sanoi Sailas tammikuussa 2012. Täysin järjetöntä puhetta.

Valtio on tietysti väkivaltakoneisto, mutta yhteiskunta on kaikkien ihmisten yhteenliittymä. Sen tehtävä on järjestää ihmisten yhteinen elämä: huolehtia lapsista ja vanhuksista, koulutuksesta ja sosiaaliturvasta. Tämä kaikki on suurimmaksi osaksi myös tuottavaa toimintaa, koska tällä huolehditaan työvoimatavaran uusintamisesta.

Eilen Kokoomuksen Ylen uutiset olivat keksineet, että Suomessa koulutetaan liikaa taiteilijoita. Taiteilijaksi synnytään ja jokainen ihminen on taiteilija. Koulutusta tietysti tarvitaan, mutta mieluummin koulutetaan taiteilijoita kuin sotilaita.

Kulttuuri on arvo sinänsä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti