tiistai 7. toukokuuta 2013

Mistä ei osaa puhua, siitä on vaiettava

 
Sote on puhuttanut ja puhuttaa edelleen. Päätöksiä ei synny ja valmistelut tehdään verhojen takana. Tästäkin on tullut maan tapa. Mitäpä turhaan kansalaisille heidän omista asioistaan kertomaan.
 
Vasemmistoliiton kansanedustaja Erkki Virtanen antoi eilen Ylelle kuuden uutisissa lausunnon asian edistymisestä. (Alkaa kohdasta 2.12) Näin korkea on siis asioita valmistelevan kansanedustajan tietämys: ”Ehkä, ehkä se ongelma on nyt siinä, että että ratkaisu ei ole niin yksinkertainen ja selväpiirteinen, että että tota, sitä nyt ihan ihan tosta vaan voitaisi välttämättä edes kuvailla.”
Että kun valmistelu on tällaista, niin miten monta kertaa päätökset vielä avataan.
 
Näin tietää Wikipedia kertoa kansanedustajasta, joka antaa lausuntoja ja on päättämässä asioista, joita hän ei ymmärrä: Erkki Alvar Virtanen on suomalainen poliitikko. Hän on toiminut Vasemmistoliiton kansanedustajana vaaleista 2003 lähtien. Virtanen on ollut Kuopion kaupunginvaltuustossa 1993-1997 ja jälleen vuodesta 2005 alkaen sekä kaupunginhallituksessa 1995-1996. Virtanen ilmoitti 15. kesäkuuta 2009 eroavansa Kuopion kaupunginvaltuustosta. Päätöksen taustalla oli KHO:n keskustan kansanedustajan Janne Seurujärvelle antama päätös, jonka mukaan hän ei ollut vaalikelpoinen 2008 kunnallisvaaleissa, koska oli kunnan omistaman yhtiön toimistusjohtaja. Virtanen on Seurujärven tavoin kansanedustajantyön takia virkavapaalla kunnan omistaman yhtiön toimitusjohtajan tehtävistä.
 
Että eipä näytä olevan kovin hyvin hallinnassa esteellisyysasiatkaan. Ilmeisesti liian monimutkaisia asioita ovat nekin.
 
Näin siis ihmisiltä piilotetaan tärkeät, heitä itseään koskevat asiat, huttuiseen ilmaisuun. Unohtunut on kokonaan, mitä sanoi Ludwig Wittgenstein: Kaiken mitä voi ajatella, voi ajatella selvästi. Kaiken mitä voi sanoa, voi sanoa selvästi. Mutta kaikkea mitä voi ajatella, ei voi sanoa.
Voi poikani!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti