lauantai 4. toukokuuta 2013

Alijäämäterroristit ovat nyt vauhdissa

Näinhä se menee: Jos lamaa ei ole, niin lama tehdään. Se tehdään siksi, että rikkaat rikastuisivat ja köyhät köyhtyisivät. Velkaannuttamalla ihmiset ja valtiot, saadaan aikaan tilanne, jossa tulee mahdolliseksi ulosmitata ja keskittää omaisuusmassat entistä harvempiin käsiin.
 
Viimeksi viime viikolla Hesari kirjoitti, miten viimeinen lama kasvatti tuloeroja Amerikassa. Jälleen rikkaat rikastuivat ja köyhät köyhtyivät.

-------------------
 
Suraavan jutun kirjoitin 10 syyskuuta 2010 otsikolla Alijäämäterroristit ovat jo liikkeellä::" Viime kesänä Englannin hallitus teki päätöksen luopua edellisen hallituksen elvytysohjelmasta ja maksaa 1000 miljardin lainansa. Tämä johtaa julkisten menojen leikkauksiin, lomautuksiin, kulutuksen vähentämiseen, työttömyyden lisääntymiseen ja konkursseihin.

Se tarkoittaa markkinoilla olevan rahan määrän pienenemistä, koska tänä päivänä lähes kaikki ”raha” on velkaa. Ja tämän velan lyhentäminen lisää vain työttömyyttä ja taloudellista tuskaa.

Tämä sama malli aiotaan toteuttaa myös Suomessa seuraavien vaalien jälkeen ainakin, jos nykyinen hallitus jatkaa. Tätä tarkoittavat kaikki salaperäiset puheet siitä, että vaalien jälkeen on pakko ryhtyä leikkauksiin. Sanomattakin on selvää, että leikkaukset kohdistetaan yhteiskunnan heikoimpiin, vaikka tätä ei uskalleta ääneen sanoa.

Tällä hetkellä "Minimitoimeentulon saajan euro on 14,2 senttiä ja vuositulo 5100 euroa, sillä on pärjättävä ja pulinat pois. Kaikki suomalaiset eivät ole sisäistäneet (tai välittäneet sisäistää) tätä asiaa. Joten laittakaa ihmeessä tietoa eteenpäin aina kun voitte. Jossakin vaiheessa se muuttaa asenteita ja tavoittaa sen päättäjän joka alkaa purkaa tätä kurjuutta." sanoo verovalmistelija Liisa Kärki fb:ssä.

Tosin monilla päättäjillä on tuohon jo valmis asenne: - Kyllä niiden täytyy jostain muualta rahaa saada, kun tuolla ei kuitenkaan kukaan voi tulla toimeen. Näin sanoi minulle aikoinaan Karkkilan kaupunginhallituksen puheenjohtaja (entinen sdp, sittemmin kokoomus). Silloin keskusteltiin niistä ihmisistä, jotka elivät toimeentulotuen varassa ja joilta juuri oli viety lapsilisät.

Omassa blogissaan Uudessa Suomessa sinivihreä liberaali Tuomas Hack sanoo, että laskelma ei pidä paikkaansa, koska tämän lisäksi tulee esimerkiksi asumistuki ja sosiaalitoimistosta saa rahaa lääkkeisiin. Ongelma on vain se, että monilla näistä ihmisistä ei ole edes asuntoa, vaan he elävät toisten nurkissa. Tutkimusten mukaan jo nyt monet vanhukset jättävät lääkkeensä ostamatta, koska eivät jaksa käydä sossussa rukoilemassa.

"Tilastokeskuksen taulukoiden mukaan palkansaajien keskitulo Suomessa vuonna 2009 oli 2940€. Yksinelävän toimeentulotuki puolestaan 417,50€. Perustuslaista esitettyjen tulkintojen mukaan perus- ja vähimmäisturvan on taattava sosiaalisesti hyväksyttävä elintaso, joka ei poikkea liiaksi väestön keskimääräisestä elintasosta. Tulkintojen mukaan perustuslain antamat oikeudet ovat pysyviä, joten alempi lainsäädäntö ei voi suoraan poistaa perustuslain oikeuksia. Nykyinen toimeentulotukilaki on perustuslain hengen vastainen vaikka se nimellisesti täyttää lain kirjaimen. Tähän ristiriitaan olen yrittänyt kysellä ratkaisua niin kunta- kuin valtiotasollakin. Vastauksena on ollut, etteivät kunnat ole rikkoneet lakia. Mutta köyhän euro on edelleen 14,2 senttiä. Mitäs tehtäis, jotta se saataisiin nousemaan siedettävälle tasolle", kysyy Liisa Kärki.

Joka tapauksessa kehotan jokaista lukijaa sulkemaan hetkeksi silmänsä ja miettimään, mitä 417,50 eurolla kuukaudessa tänä päivänä saa ja mitä saa huomenna, kun sinivihreiden uusien energiaverojen heijastusvaikutukset näkyvät kaikissa hinnoissa.

Eikö verotuksen pitäisi toimia myös tulojen tasauksen välineenä eikä vain jakoautomaattina niin kuin oikealla laidalla tunnutaan kuviteltavan edelleen, vaikka ympäristösuojelun nimissä ylempien tuloluokkien tulojen hillitseminen olisi enemmän kuin suotavaa.

Suvi-Anne Siimeksen ollessa valtiovarainministerinä hän eräässä tv-keskustelussa torppasi vasemmiston lempilapsen perustulon ja sanoi, että se voisi tulla kysymykseen korkeintaan vuonna 2050, mikä oli ilmeisesti vitsi.

Perustuloa ei tule, koska kapitalismi tarvitsee suhteellisen liikaväestön toimimaan työvoimareservinä, joka pitää työvoiman hinnan alhaisena. Riittävä perustulo saattaisi myös aiheuttaa haluttomuuden mennä töihin niillä kaikkein alhaisimmilla palkoilla, joita tarvitaan vähintään kaksi työpaikallista, että tulisi edes auttavasti toimeen.

Kaiken lisäksi esteenä on vielä tämä Suomessa noudatettu sosiaaliturvan universaaliperiaate, jonka mukaan esimerkiksi lapsilisät pitää maksaa kaikille varallisuuteen katsomatta. Perustulon maksamista kaikille on esittänyt myös Osmo Soininvaara ilmeisestikin tietoisena siitä, että tämä yksityiskohta vaarantaa koko idean."


2 kommenttia:

 1. Lokakuussa 2010 jatkoin otsikolla: Arkipäivän totalitarismia - Alijäämäterroristit hiovat kynsiään:
  Koko eilinen päivä kerrottiin mediassa tutkimuksesta, kuinka paljon ihmiset tarvitsevat kohtuulliseen elämiseen. Kuka tutkimuksen oli tilannut ja miksi, sitä ei kerrottu.

  Tutkimuksen mukaan yksinäinen ihminen voi elää kohtuullisesti 400-500 sadalla eurolla kuukaudessa, vanhempi pariskunta alle tuhannella ja lapsiperheelle suodaan jopa 1500. Arviot eivät kata asumista ja liikkumista. Lapsi voi tämän laskelman mukaan saada karkkipäivän karkit kerran viikossa ja kaksi kertaa kuukaudessa limsaa. Ettäkö ihan lakritsipötkö ja pillimehupurkki, siitä alijäämäterroristit vaikenivat.

  Suomen valtiontalous oli kunnossa ennen kuin pankkeja ruvettiin pääomittamaan lainarahalla ja antamalla pääomalle ja rikkaille verohelpotuksia, nekin lainarahalla. Köyhien ja vähävaraisten toimeentuloa on kitistetty aina viime lamasta lähtien ja lisää on tulossa, kun alijäämäterroristit pääsevät vaalien jälkeen oikein kunnolla vauhtiin. Oikeusministeri Tuija Brax jo varmistelee oman ministeriönsä asemia, ettei maa sentään ilman syyttäjiä jää.

  Köyhä kansa on se, joka kantaa koko maailmaa harteillaan. 10 prosenttia maailman väestöstä omistaa 90 prosenttia kaikesta omistettavissa olevasta. Joten, on siinä kannattelemista. Eliitin juhlille ei loppua näy.

  Ensin meillä on elätettävänä oma kansallinen eliittimme. Sen lisäksi vielä ainakin julkisuuteen näyttäytyvä miesvoittoinen EU-eliitti, jossa ei kauniimman sukupuolen edustajia juuri näe: setätätejä kyllä.

  Ensin tulevat maailman raharikkaat, jotka kuorivat globaalin kerman. Sen perässä EU, joka on esimerkiksi yhteiskuntatieteilijä Jürgen Habermasin mielestä ”luonteeltaan elitistinen, kansalaisista irrallaan oleva poliittinen järjestelmä. Lissabonin sopimus sinetöi hallitusten etuoikeuden päättää Euroopan kohtaloista suljettujen ovien takana”. Se suunnittelee nyt omaa suoraverotusta itsensä ylläpitämiseksi. Luvassa on lisää sinivihreitä veroja: arvonlisäveroa, energiaveroa, makeisveroa ja lentoveroa ainakin alkuun.

  Tämän lisäksi tulee tietysti suomalainen virkakoneisto, jonka loukoissa ahertavien ihmisten palkat ovat nousseet vähin äänin. Heidän takiaan kansanedustajat luulevat nyt olevansa palkkakuopassa tuloilla, joilla eläisi ainakin neljä lapsiperhettä. Tämän päälle napsahtavat vielä muhkeat kulukorvaukset ja kokouspalkkiot.

  Eikä valtakunnan eliittiä sureta yhtään kasvihuoneilmiö ja jäätiköiden sulaminen Himalajalla. Ilmeisesti hiilidioksidin tuottavatkin yksinään köyhät ja vähävaraiset, joista yritetään päästä hivuttamalla. Ihan niin kuin Wolf Biermann lauloi:

  „Ach Mutter mach die Türe zu
  Da kommen tausend Ratten
  Die hungrigen sind vorneweg
  Dahinter sind die satten“

  Nälkäiset rotat tulevat ensin ja perässä kylläiset.

  Muutama päivä sitten mediassa ylpeiltiin sillä, kuinka vähillä tavaroilla ihminen voi ollenkaan tulla toimeen. Minun tavarani ovat tässä: kahdet alushousut, kahdet verkkarit, kaksi teepaitaa, kahdet sukat, 20 vuotta sitten Milanosta ostettu villatakki, tv, läppäri, radio ja levysoitin, puhelin ja kirja. Siitä tulee yhteensä 15 tavaraa. Astioita en tarvitse, koska pakkausten mukana tulee muovikulho, josta voi syödä ja yleensä syönkin raakaravintoa. Ai niin, veitsi unohtui ja lusikka. Ja onhan minulla tietysti myös silmälasit, että vähäisen ruokani näkisin.

  Eli tarkkaan laskien minulla on 18 tavaraa. Lisäksi tietenkin on vielä se yksi, kaikkein paras tawara, Luojan minulle ihan omaksi erikseen antama.

  VastaaPoista
 2. Näin ollaan jo Suomessakin siinä tilanteessa, että jälleen viedään köyhiltä lisää, että rikkailla olisi vielä enemmän, vaikka kaiken piti olla niin mallillaan. Talous oli kunnossa vielä kolme vuotta sitten.

  Ennen vähävaraisillakin oli puolustajansa ja poliittista toimintaa kutsuttiin oikein luokkataisteluksi. Nyt vasemmisto on liittynyt kurkunleikkaajiin eikä köyhillä ole enää ketään, joka heitä puolustaisi.

  VastaaPoista