keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Puoluediktatuuri ja nepotismi rulettavat

MTV:n kympin uutiset tiesi kertoa, että demareissa harkitaan jo ministerien kierrättämistä. Eikä ihme. Tuskin on maassa ollut yhtään tällaista hallitusta, joka päättää ja selittää asiat näin moneen kertaan kuin tämä. Lieneekö syy siinä, että hallituksessa on paljon "lapsia", jotka ovat perineet manttelinsa ja nostettu suoraan oksalle.
 
Tuttuja nimiä ja yhteiskunnallisten vaikuttajien jälkeläisiä ovat ainakin Arhinmäki, Hautala, Ihalainen, Kiuru, Niinistö, Tuomioja ja Virkkunen. Suomalainen nepotismi rulettaa. Saa nähdä millaisia nimiä löytynee uudelta hallituskierrokselta.
 
Nepotismia ei esiinny pelkästään ministereiden keskuudessa, vaan kaikilla yhteiskunnan avainaloilla: valtion hallinnossa. kunnissa, kulttuurissa, mediassa ja myös EU:ssa.
 
Itseään täydentävät puoluejohdot toimivat kuin pahimmat stalinistit. Käytäntöä on nimitetty vasemmistossa myös demokraattiseksi sentralismiksi, mutta tästä on luovuttu.
 
Junttaamiseksi kutsuttiin ennen sitä toimintaa, jolla sisäpiiri määräsi puoluejohdosta. Nykyistä nimeä en tiedä.
Puoluediktatuuri on demokratian toteutumisen pahin este Suomessa.
 
Kansan edustajat kaikkiin päättäviin elimiin voitaisiin valita arvalla ja suoralla kansanvaalilla. Kansanäänestykset nykytekniikalla olisi helppo toteuttaa.
 
Demokratian ulottaminen talouteen ei olisi pahitteeksi sekään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti