torstai 9. toukokuuta 2013

Köyhät maahan turvalleen: LISÄÄ INFLAATIOTA!

Kuvat: Johannes Heinonen
 
Ylen kuuden uutiset (kohta 12.13) kertoivat eilen (8.5.) presidentti Sauli Niinistön puheesta Sitra:n kestävän talouspolitiikan kurssilla. Niinistön mukaan harjoitettu inflatorinen rahapolitiikka rapauttaa luottamusta talous ja rahapolitiikkaan.
 
Siitä huolimatta rahan määrää markkinoilla lisätään jatkuvasti. Eturintamassa tässä ovat Fed, EKP, Suomen Pankki ja myös Japanin keskuspankki, jotka valtioiden velkakirjojen ostamalla lisäävät setelirahoitukseen määrää.
 
”On pantu se setelipaino pyörimään ja epäilen, että näin tulee tapahtumaan jatkossakin, koska tässä on velkakriisin avain”, sanoi Niinistö.

Ei siis mitään väliä sillä, että kaikkein heikoimmat joutuvat kärsimään edelleen loputtomasti. Ei mitään välitä sillä, että piensäästäjien tilit tyhjenevät. Ei mitään väliä sillä, että rahat tuskin enää riittävät ruokaan. Ei mitään väliä sillä, että työttömyys lisääntyy.

Koettu talouspolitiikka on jo näyttänyt, mihin se kykenee. Se kykenee vain rikastuttamaan rikkaita ja lisäämään työttömyyttä, mutta mitä siitä, kunhan vain velkakriisin uhreiksi eivät joudu rahakkaat pankit ja maailman ökyrikkaat.

Vakautta tässä kaivattaisiin, mutta sitä presidentti ei tajua. Sitä eivät näytä tajuavan myöskään muut inflaation nimiin vannovat "työväen ystävät".

Hei me teurastetaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti