torstai 8. toukokuuta 2014

Raha, joka synnyttää vain köyhyyttä


Ostaisitko näiltä miehiltä käytetyn polkupyörän?

On mielenkiintoista aina välillä lukea, mitä viisaat ovat kirjoittaneet joskus vuosia sitten. Tämäkin lainaus löytyy Pasi Rutasen kirjasta Iso lohikäärme vuodelta 2003: ”Lännen puolustustaistelua pohtinut Harvardin yliopiston professori Samuel Huntington kirjoitti 1990-luvun puolivälissä artikkelin aiheesta ”Sivilisaatioiden yhteentörmäys”. … Huntingtonin vastaus lännen voimien ehtymiseen on ”luoda yhdessä eurooppalaisten kumppaneiden kanssa atlanttinen politiikka suojaamaan ja edistämään sen ainutlaatuisen sivilisaation etuja ja arvoja jonka amerikkalaiset jakavat eurooppalaisten kanssa.

”Huntingtonin vastalääke kiinalaislähtöisen ja islamistisen sivilisaation mahdollisesti synnyttämälle uhkalle on rakentaa eräänlainen puolustuslinnake, mistä käsin lännen erillistä kulttuuriperinnettä voitaisiin puolustaa. Varsinkin vuoden 2003 keväällä toteutettu amerikkalainen turvallisuuspolitiikka yhdessä Huntingtonin ajattelun kanssa ovat resepti uusille maailmanlaajuisille vastakohtaisuuksille.”

Ja tässä sitä nyt ollaan. Transatlanttista vapaakauppasopimusta ajetaan suoranaisella kiihkolla, mutta kuitenkin niin, että suuri yleisö ja ne jotka kaiken jälleen maksavat eivät saa asiasta tietää juuri yhtään mitään.
Ja mitä ovat ne transatlanttiset yhteiset arvot: Imeprialismia, sotia, riistoa, tappamista ja väkivaltaa. 

Transatlanttisista arvoista ja sen hegemoniasta pääsee hyvin selville, kun selailee Suomen median ohjelmia.

Kaikkein korkein arvo on raha ja kaikki se mitä siitä seuraa. Raha joka synnyttää vain kurjuutta, köyhyyttä ja kuolemaa.

Täältä voi lukea propagandaa.

(Lähde: Pasi Rutanen,  Iso-Lohikäärme, Kiina-raportti, Gummmerus 2003)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti