maanantai 26. toukokuuta 2014

Pannaan lapsetkin kasvamaan korkoa


Useammassakin sketsiohjelmassa on irvistelty sille, että on olemassa ihmisiä, jotka arvostelevat lastensairaalan tekemistä hyväntekeväisyysvaroin.

Yleleaksissa esimerkiksi: Hei, miten sillä muka voitaisiin bisnestä tehdä. Pannaan lapset kuntoon ja myydään pois. Heh-heh. Ja me pojat nauroimme niin.

Tämän tästä ilmestyy uutisiin ”hyväntekijä”, joka on lahjoittanut niin ja niin monta euroa. Julkisuutta hakee asialla jokainen kynnelle kykenevä ja saa samalla ilmaisen mainoksen toimilleen olivatpa ne sitten mitä tahansa.

Nyt on jo päätetty, että 
1.    uusi lastensairaalahanke toteutetaan säätiö -mallin mukaisena, jolla mahdollistetaan laajamittainen ulkopuolisen rahoituksen kerääminen ja saadaan korkean luokan asiantuntemusta mukaan hankkeeseen;
2.    perustetulle säätiölle lahjoitetaan vuosien 2014-16 aikana 40 miljoonaa euroa lastensairaalan rakentamista varten edellyttäen, että säätiö saa merkittävää rahoitusta kansalaiskeräyksellä ja valtionrahoituksella;
3.    hallitus voi 2-kohdan edellytysten täytyttyä tehdä Säätiön kanssa pitkäaikaisen vuokrasopimuksen; ja
4.    hallitus informoi valtuustoa säännöllisesti hankkeen edistymisestä.

Uuden lastensairaalan toivotaan siis poikivan ainakin vuokratuloja säätiölle. Epäillä sopii myös, että tämän sairaalan käynnistäminen on jälleen askel kohti sairaanhoidon yksityistämistä. Sitä kautta nämä hurskaat ahneet aikovat jälleen kasvattaa omaisuuksiaan, jotka viedään piiloon veroparatiiseihin. Lapsista viis.

Yksityistämisellä pannaan myös lasten hädänalainen asema kaupanteon kohteeksi. Lapsilta riistetään oikeus tasa-arvoiseen hoitoon perheen varallisuudesta riippumatta.

Yhteiskunnan tehtävä on hoitaa yhteiskunnan palvelut ja ne on rahoitettava verovaroin. Vain siten voidaan saavuttaa ja turvata tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus.


Kuvat: Kaija Olin-Arvola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti