perjantai 16. toukokuuta 2014

Turha jeesustella: Sensuuri on kaikkialla

 Kuva: Tytöt täyttävät polttopulloja.

Suomessa tuntuvat taas lyövän taas samat laineet kuin 20- ja 30-luvuilla.

”Venäjä on noussut viholliseksi numero yksi. Venäjällä vallitsee fasismi ja sananvapautta rajoitetaan. Tiedotus on yksipuolista ja uutisointi propagandaa.”

Tämän tietävät nyt kaikki. Jopa Kansan Uutiset julkaisee artikkelin, missä väitetään Putinin kykenevän määräämään Itä-Ukrainan venäläisiä. Samassa jutussa kehotetaan venäläisiä muuttamaan pois maasta, jossa he ovat syntyneet. Pois maasta, joka on heidän isänmaansa Ukraina.

Näin se on ollut aina: Nähdään rikka naapurin silmässä, mutta ei hirttä omassa.

Suomessa joukkotiedotus nojaa pelkästään länsimaisten mediamogulien välittämään propagandaan ja viihteeseen, joka ala-arvoisuudessaan hakee vertaistaan.

Ylessä määräävät kokoomuksen arvot ja propaganda on yhtä läpinäkyvää kuin aikoinaan DDR:ssä.
Sananvapautta väitetään olevan, mutta käytäntö on toinen.  Jos joku tuo esiin maailman pahuuden, ammutaan viestintuoja.

Jos viesti ei miellytä lehden linjaa ja päivystävää upseeria, niin bannit paukahtavat. Parhaimmassa tapauksessa estetään pääsy sivuille kokonaan ottamalla talteen ip-numero ja muut tunnukset. Minulle on käynyt näin usein.

Ja vaikka nämä Venäjän arvostelijat näkevät, mitä omassa maassa tapahtuu, he vaikenevat, aivan kuin väki elokuvassa Valkoinen nauha. Näiden ihmisten myötävaikutuksella fasismi on ennekin noussut valtaan.

Maailman ongelma eivät ole pahat ihmiset, vaan hyvät, jotka vaikenevat.

J.K. Sensuuri toimii ja voi hyvin. Minut bannattiin Aamulehdestä, kun näytin kuvia Odessassa elävältä poltetuista ihmisistä. Mutta ei tässä kaikki. Myös facebook-seinältäni on poistettu samat kuvat. Etsin Googlella kuvia haulla Odessa ja mitä minä sain: Ihastuttavia rantakuvia.

Googlen haulla: Odessa burned people, löytyy vielä kuvia. Varoitan: Kuvat järkyttävät. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti